Nämä ovat Vaihtoterät.fi:n tilaus- ja sopimusehdot, joita sovelletaan kaikissa sivustolla tehdyissä kaupoissa.

Tuotteet ja tuotehinnat

Tuotteiden hinnat on esitetty tuotesivuilla. Hinnat sisältävät arvonlisäveroa ja hinnat on esitetty arvonlisäverollisina. Veroerittely näkyy tilausvahvistuksessa.

Maksutavat

Asiakas voi maksaa tilauksensa valittavissa olevilla maksutavoilla. 

Sivustolla tarjolla olevat maksupalvelut ovat:
1. Klarna (palvelun ehdot):

  • Verkkopankkimaksu suomalaisten pankkien verkkomaksupalveluilla
  • Korttimaksu – Debit / Credit (Visa, Mastercard, Amex)
  • Lasku / osamaksu

2. MobilePay (palvelun ehdot)

3. PayPal (palvelun ehdot)

4. Stripe (palvelun ehdot)

Tilausvahvistus

Lähetämme sinulle hyväksytyn tilauksen jälkeen tilausvahvistuksen tilauksen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos et saanut tilausvahvistusta, niin ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos tilausvahvistuksessa ilmoittamasi tiedot eroavat oikeista, niin ota välittömästi yhteys asiakaspalveluumme, jotta tiedot saadaan korjattua.

Toimitusmaksu

Pakkaus- ja toimituskulut lasketaan automaattisesti tilaukseen ja ilmoitetaan asiakkaalle ennen tilauksen maksamista. Kulut vaihtelevat riippuen tilauksen arvosta ja tilauksen tuotteiden koosta.

Toimitukset

Toimitamme vain Suomeen. Mikäli haluat toimituksen johonkin muuhun maahan, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Lähetämme tilatut tuotteet mahdollisimman pian, useimmiten 24h kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Sivustolla on reaaliaikaiset varastosaldot, mutta jos jokin tilauksen tuotteista on päässyt loppumaan, olemme sinuun yhteydessä. Saat ilmoituksen sähköpostitse kun tilaus on käsitelty ja lähetetty.

Käytämme tuotteiden toimitukseen eri yhteistyökumppaneita. Mikäli tuotteet ovat vaurioituneet kuljetuksessa, ilmoitathan tästä meille mahdollisimman pian ja viimeistään 14 vuorokauden sisällä lähetyksen saapumisesta.

Paketit toimitetaan lähetyksen koosta riippuen joko suoraan asiakkaan postilaatikkoon tai noutopisteeseen. Normaali toimitusaika paketeilla Suomessa on yleensä n. 1-3 työpäivää, mutta toimitusaika voi erinäisistä toimitukseen liittyvistä ongelmista johtuen olla myös merkittävästi pidempi, eikä mitään tiettyä toimitusaikaa voida taata.

Tuotteen palautusoikeus

Kuluttaja-asiakkaalla on kaikille tuotteille kuluttajasuojalain mukainen täysi 14 vuorokauden palautusoikeus tuotteen vastaanottamisesta. 

Palautusoikeus koskee ainoastaan alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Tuotepakkauksen avaamisen jälkeen ei ole palautusoikeutta, koska tuotteita ei tällöin voi enää palauttaa myyntiin.

Tuotteiden palauttamiseksi tulee aina ensin olla yhteydessä asiakaspalveluumme, jotta saat palautusnumeron. Emme palauta rahoja ilman palautusnumeroa tehdyistä palautuksista, emmekä vastaa ohjeiden vastaisessa palautusmenettelyssä aiheutuneista kustannuksista tai tavaran katoamisesta.

Asiakas voi palauttaa tuotteet haluamallaan toimitustavalla omalla kustannuksellaan. Postiennakolla tai Matkahuollon jälkivaatimuksella lähetettyjä palautuksia ei lunasteta. Asiakas vastaa tuotteiden lähetyksen asianmukaisesta pakkaamisesta niin, että tuote ei vaurioidu matkalla. Kun palautetut tuotteet on tarkistettu, asiakkaalle palautetaan hänen kyseisistä tuotteista maksamansa summa. Avatuista tai muuten myyntikelvottomista tuotteista ei palauteta rahoja asiakkaalle. 

Palautus tulee lähettää viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua palautusilmoituksen tekemisestä.

Noutamattomat lähetykset

Lähetyksen noutamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus tai peruutus. Mikäli et pääse noutamaan lähetystä ajoissa, esimerkiksi Postilta voit ostaa halutessasi lisäsäilytysaikaa paketillesi.

Noutamattomat tilaukset palautuvat automaattisesti takaisin lähettäjälle. Jos toimitus palautuu noutamattomana takaisin, palautetaan asiakkaalle hänen tilauksesta maksamansa summa vähennettynä seuraavilla:

  • Toimituskulut
  • Palautuskulut
  • Erillinen käsittely- ja pakkauskulu 20€

Mikäli asiakkaan maksama summa on pienempi kuin yllä mainitut kulut, asiakkaalle ei palauteta rahoja.

Tuotevirheen korjaaminen

Mikäli toimitettu tuote on vioittunut, voit tehdä tästä meille reklamaation ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Lomakkeessa määritellyt pakolliset tiedot on täytettävä reklamaation sujuvan käsittelyn varmistamiseksi. Reklamaatiotilanteesta riippuen voit valita palautatko tuotteen ja haluatko rahat takaisin vai toivotko, että lähetämme vastaavan tuotteen vioittuneen tilalle. Rahat palautetaan maksutavasta riippuen joko käyttämällesi maksutavalle tai ilmoittamaasi tilinumeroon.

Hintavirheet

Pidätämme oikeuden tilauksen perumiseen selvien hintavirheiden kohdalla. Selvällä hintavirheellä tarkoitetaan tuotteen mahdollista hinnoitteluvirhettä verkkokaupassa siten, että tuotteen hinta poikkeaa merkittävästi ja selvästi tuotteen oikeasta hinnasta. Selviä hintavirheitä voivat olla muun muassa seuraavat esimerkit:

  • Jos tuotteella on hinta 0,00 euroa tai ei hintaa ollenkaan
  • Jos kymmenien eurojen arvoisen tuotteen hinnaksi ilmoitetaan esim. 1 euro. 

Edellä mainituissa tapauksissa virheellinen hinta on niin selkeästi oikeasta hinnasta poikkeava, että asiakkaan katsotaan ymmärtävän virheellisyyden.

Riitauttaminen

Mikäli kauppasopimusta koskevia erimielisyyksiä ei saada sovittua osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).